Skip to main content

Zelf lesgeven

In 2019 is de organisatie van de Volksuniversiteit West Betuwe ingrijpend gewijzigd. Waar voorheen vrijwilligers van de Volksuniversiteit het cursusaanbod samenstelden, alle promotie, administratie en facturatie verzorgden, zijn het nu de docenten. We werken sindsdien met een vaste groep docenten. Samen vormen we de Volksuniversiteit.

Taken docent

Docenten geven aan welke cursus ze willen geven. In overleg met de Volksuniversiteit worden locatie, data en tarieven vastgesteld. De Volksuniversiteit zorgt voor promotie van de cursussen via nieuwsbrief en website, en regelt de locaties. Docenten regelen rechtstreeks met de cursisten de administratieve verwerking en facturatie, en ondernemen promotionele activiteiten.
Meer verantwoordelijkheid voor de docent en kortere communicatielijnen voor docent en cursist, en dat werkt erg prettig voor alle betrokkenen.

Aanmelding

Heb je een idee voor een cursus of concreet aanbod, dan willen we graag samen met je onderzoeken of jouw voorstel past bij ons programma en onze docentengroep. Naast een intakegesprek is een proefles onderdeel van de aanmeldingsprocedure. Nadat je het formulier hebt ingevuld, nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op.