Als vrijwilliger aan de slag?

vrijwilliger

Achter de schermen werken we met een klein team vrijwilligers om alle activiteiten van de Volksuniversiteit te organiseren en onze docenten te ondersteunen. Daarom kunnen we in het nieuwe seizoen wel extra man-/vrouwkracht gebruiken.  

We hebben op dit moment meerdere vacatures. We zijn op zoek naar een voorzitter en bestuurslid met marketing / communicatie achtergrond, een coördinator voor onze docenten en tot slot gastvrouwen en gastheren voor de avonduren in het Weeshuis in Culemborg. 

Voorzitter

Omdat onze voorzitter wegens persoonlijke omstandigheden terug is getreden, zoeken wij per direct een opvolger.

Wat ga je doen?

 • Je bereidt mede de bestuursvergaderingen voor en zit deze voor (gemiddeld 1 maal per 2 maanden).
 • Je zorgt voor een goede taakverdeling binnen het bestuur dat statutair bestaan uit  5 leden. De functies van  voorzitter en bestuurslid PR/marketing zijn momenteel vacant.
 • Je vertegenwoordigt de Stichting bij externe gelegenheden.
 • Je geeft sturing aan de uitvoering van het strategisch meerjarenplan.
 • Je voert (mede) organisatorische operationele activiteiten uit.

  Verder vinden we het van belang dat je collegiaal kunt samenwerken in een team en dat je je kunt conformeren aan genomen besluiten. Als dit nodig is ben je bereid en in staat om ook zelf (tijdelijk) operationele activiteiten uit te voeren.  Affiniteit met onderwijs en leeractiviteiten is een pré.   

  De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer één dagdeel (4 uur) per week, waarbij er piek- en dal periodes zijn gedurende het jaar. Je werkt veelal vanuit huis, waarbij er regelmatig overleg plaatsvindt in het Weeshuis in Culemborg.  

  Bestuurslid met marketing / communicatie achtergrond

  Vind je het leuk om het Marketing en Communicatiebeleid vorm te geven bij een Stichting in verandering? Dan komen we graag met je in contact!

  Vanwege het vertrek van een bestuurslid wegens  einde van de bestuurstermijn, zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid met passie voor communicatie en marketing.

  Wat ga je doen?
  • Je ontwikkelt het strategisch meerjarenplan Marketing en Communicatie.
  • Je bewaakt de uitvoering van het Marketing en Communicatiejaarplan.
  • Je ontwikkelt een passende (on- en offline) communicatiestrategie.
  • Je initieert activiteiten op het gebied van: persberichten, actualiseren website, opstellen nieuwsbrief en dergelijke..
  • Je bewaakt de huisstijl van de VuWB.

  Verder vinden we het van belang dat je collegiaal kunt samenwerken in een team dat statutair bestaan uit 5 leden.  Je kunt je conformeren aan genomen besluiten. Affiniteit met onderwijs en leeractiviteiten is een pre. Als dit nodig is ben je bereid en in staat om ook zelf (tijdelijk) operationele activiteiten uit te voeren. Voor de uitvoering van marketing- en communicatieactiviteiten zijn 2 enthousiaste vrijwilligers beschikbaar.

  De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer één dagdeel (4 uur) per week, waarbij er piek- en dal periodes zijn gedurende het jaar. Je werkt voornamelijk vanuit huis, waarbij er regelmatig overleg plaatsvindt in het Weeshuis in Culemborg.

  Coördinator docenten

  Ben jij iemand die van aanpakken houdt, graag samenwerkt, zelfstandig kan werken én vraagbaak wil zijn voor docenten? Dan zijn we op zoek naar jou!

  Wat ga je doen?
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen van docenten gedurende het cursusjaar.
  • Je organiseert proeflessen van nieuwe docenten gedurende het cursusjaar.
  • Je organiseert en notuleert het docentenoverleg (2 x per jaar).
  • Je organiseert de jaarlijkse informatieochtend voor cursisten van VuWB (1e zaterdagochtend van september).
  • Daarnaast organiseer je de jaarlijkse verbindingsmiddag voor docenten/vrijwilligers en bestuur (1e zaterdagmiddag van september).
  • Je regelt de aanvraagprocedure van activiteiten voor programma aanbod VuWB (minstens 2x per jaar).
  • Waar mogelijk voer je operationele taken uit van het VuWB jaarplan gedurende het cursusjaar.
  • Ook ondersteun je de secretaris bij het verwerken van evaluaties /tevredenheidsonderzoeken gedurende het cursusjaar.
  • Je actualiseert het docentenregister gedurende het cursusjaar.

  Voor deze functie kom je in aanmerking voor een vrijwilligersvergoeding. De hoogte hiervan wordt in overleg vastgesteld binnen de grenzen van het door de belastingdienst maximaal vrijgestelde bedrag.

  De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer één dagdeel (4 uur) per week, waarbij er piek- en dal periodes zijn gedurende het jaar. Je werkt op het kantoor in het Weeshuis in Culemborg. Daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden tot thuiswerken. 

  Gastvrouw/-heer

  Wil je graag onze cursisten en docenten welkom heten, en hen een prettige lesavond bezorgen? Dan is gastvrouw/-heer iets voor jou. De taken zijn beperkt, dus er is voldoende tijd voor de uitvoeren van eigen werkzaamheden tijdens de werkuren of het lezen van een tijdschrift onder het genot van een kopje koffie of thee.

  Afhankelijk van het aantal cursussen heb je 1x per week dienst. De diensten zijn van 19.30 – 22 uur van maandag tot en met donderdag, en bij uitzondering op de vrijdagavond. Uiteraard in overleg en alleen gedurende schoolweken. Locatie voor deze diensten is het Weeshuis in Culemborg.

  Wat bieden wij onze vrijwilligers?

  • De VuWB biedt vrijwilligers ruimte voor ontplooiing, eigen inbreng, waardering en sociaal contact.
  • Wij verzorgen minimaal 2 maal per jaar een gezamenlijke bijeenkomst met vrijwilligers, docenten en het bestuur.
  • Er is de mogelijkheid om 1x per jaar een korting van maximum van € 50,-te krijgen op een cursus georganiseerd door de VuWB .
  • Vrijwilligersverzekering gedurende werkzaamheden voor de VuWB.

  Interesse voor een functie?

  Mail ons jouw kwaliteiten en talenten en vervolgens gaan we samen in gesprek. We zien jouw gegevens graag tegemoet met een mailtje aan info@vuwestbetuwe.nl. Binnen 5 werkdagen nemen we contact op.

  Adresgegevens

  Herenstraat 29
  4101 BR Culemborg
  Tel: 0345 – 65 03 10 (beperkte bezetting)
  www.vuwestbetuwe.nl
  info@vuwestbetuwe.nl

  Facebook


  Copyright © 2021 Volksuniversiteit West Betuwe. Design carografico.nl