Skip to main content

Vacature: bestuurslid / Penningmeester


Wat doet de Volksuniversiteit West Betuwe (VuWB)?

De VuWB biedt meerdaagse cursussen en lezingen uit een zeer brede waaier aan onderwerpen. Deze cursussen en lezingen worden verzorgd door zelfstandige professionele docenten. Voor de organisatie van het geheel is het bestuur verantwoordelijk die overkoepelend zorgt voor de website (en Facebook en Twitter), marketing en PR en voor de (financiële) administratie. En zorgt voor onderlinge binding met en tussen docenten en met de vrijwilligers.

Het bestuur zoekt nu een enthousiaste man/vrouw die mee wil werken aan het uitbouwen en de verdere professionalisering van de VuWB: het uitbreiden van het aanbod, het contact leggen met (potentiële) cursisten, met gerelateerde organisaties en met het zoeken naar en organiseren van andere cursuslocaties buiten Culemborg.

Wat ga je doen?

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting en de financiële jaarstukken en het vaststellen van de cursusprijzen. Je voert de financiële administratie, factureert naar de docenten en betaalt rekeningen. Verder participeer je in de algemene bestuurstaken.

De financiële administratie is beperkt omdat docenten zelf factureren naar de cursisten. De inkomsten van de VuWB zijn de servicekosten die de docenten aan de VuWB betalen. Van die kosten betaalt de VuWB de huur van de cursusruimten (vooral in het Weeshuis), publiciteit, bestuurskosten, etc.

Het bestuur vergadert maandelijks en verzorgt minimaal 2 maal per jaar een gezamenlijke bijeenkomst met vrijwilligers, docenten en het bestuur. Verder is er in september een open dag.
De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer één dagdeel (4 uur) per week, waarbij er piek- en dal periodes zijn gedurende het jaar.

Wat breng je mee?  

Je bent iemand die voldoende financiële/boekhoudkundige achtergrond heeft, graag samenwerkt en ook zelfstandig werkt. Inventief en out-of-the-box denken zijn misschien wel de belangrijkste kwalificaties.

Wat bieden wij?

  • De VuWB biedt vrijwilligers ruimte voor ontplooiing, eigen inbreng, waardering en sociaal contact.
  • Wij verzorgen minimaal 2 maal per jaar een gezamenlijke bijeenkomst met vrijwilligers, docenten en het bestuur.
  • Er is de mogelijkheid om 1x per jaar een korting van maximum van € 50,-te krijgen op een cursus georganiseerd door de VuWB.
  • Reiskostenvergoeding voor de Bestuursvergaderingen in Culemborg.
  • Vrijwilligersverzekering gedurende werkzaamheden voor de VuWB.

De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer één dagdeel (4 uur) per week, waarbij er piek- en dal periodes zijn gedurende het jaar. Je doet de werkzaamheden vanuit huis, waarbij er regelmatig overleg plaatsvindt in het Elisabeth Weeshuis in Culemborg.

Interesse in deze functie?

Mail ons jouw kwaliteiten en talenten en vervolgens gaan we samen in gesprek. We zien jouw gegevens graag tegemoet in een mail aan info@vuwestbetuwe.nl. Binnen 5 werkdagen nemen we contact op.