Referenties

Schrijvend stilstaan bij verlies en rouw

Wat een openbaring om met korte tekstjes je gevoelens te kunnen delen. Marga bereidt de sessies met mooie teksten of gedichtjes voor. Die dienen als uitgangspunt voor het schrijven of verwoorden van het eigen verhaal over verlies en rouw. De cursus heeft me nieuwe inzichten gegeven en me daarom heel goed gedaan. (Ik heb echt genoten van de bijeenkomsten. Dankjewel, Marga)

 

Sylvia

Schrijvend stilstaan bij verlies en rouw

De cursus ‘Schrijvend stilstaan bij verlies en rouw’  die ik bij Marga heb gevolgd heeft mij verrast.
De combinatie van schrijfopdrachten en goede gesprekken zorgden er voor dat ik aandacht kon geven aan mijn ‘verlies’ op een liefdevolle en warme manier. Dat verlies veel vormen kent en niet alleen aanwezig kan zijn door het overlijden van een dierbare maar ook door beperkingen die je in het leven tegenkomt en de impact hiervan gaf mij een ander perspectief op verlies en rouw.

Het bijzondere aan het schrijven is dat het niet belangrijk is of je goed kunt schrijven. Het gaat om de essentie en wat dat oproept.

Dat kan met enkele woorden al worden bereikt.

 

Cornelia

Frans A1/A2

Ik durf nu het gesprek aan.
Sinds 2 jaar volg ik nu de cursus Frans en dat was in het begin best moeilijk. Maar gaandeweg wordt het steeds leuker en daardoor gaat het praten steeds beter. Het leuke eraan is dat je met gelijkgestemden in de klas zit. Iedereen heeft een link met Frankrijk en we komen allemaal met plezier naar de les. We gaan aan het einde van het seizoen met elkaar een hapje eten (en niet te vergeten een wijntje drinken, we leren tenslotte Frans). Zelf ben ik momenteel in Frankrijk op vakantie en durf nu echt een gesprek aan te gaan. Bijvoorbeeld op de markt of bij de bakker of de weg vragen. Heb in het begin echt wel getwijfeld maar ben zó blij dat ik heb doorgezet. Alors…..gewoon doen.

Marie-Jo

Frans A1/A2

Ik ben 3 jaar geleden begonnen met de cursus frans A1/A2 en start in oktober aan het 4e jaar. Het is een leerzame, gevarieerde cursus. We maken gebruik van een werkboek en leerboek. Het huiswerk wordt mondeling of via de app Kahoot overhoord. Onze lerares Wendy Verhoeff leert ons op een leuke wijze Franse uitdrukkingen, opdracht om een Franse chanson voor te bereiden, die we klassikaal luisteren en vertalen.
Een belangrijk gegeven is ook dat de sfeer in de groep heel goed is. We hebben een Franse appgroep waarin we elkaar attent maken op Franse films, opmerkingen enz.
Ik kan na 3 jaar zeggen dat het lezen mij gemakkelijker afgaat en een eenvoudig gesprek kan voeren.

Yvonne

Engels advanced

The English Conversation lessons brought me a lot. It is a good course, with good guidance. Especially the way of teaching met my expectations. The lessons are clear and well- structured, which make learning a language a pleasure. The lessons contain fun topics and we get clear feedback. The teacher is calm and she provides a lot of variation in the exercises during the English lessons. The atmosphere in the classroom is relaxed. I have learned a lot, have expanded my vocabulary and improved my pronunciation.

Helga

Engels advanced

The English lessons at the Volksuniversiteit are very nice. Our teacher is very enthusiastic. She makes her own teaching material. Sometimes we read an article of our own choice at home and discuss it. We speak a lot and our teacher stimulates us to try to speak English in a correct way. I recommend this course!

Irene

Engels beginners

Engelse les bij Marijke is leerzaam en zeer laagdrempelig. Haar enthousiaste wijze van lesgeven is aanstekelijk en motiverend. Dat voel je ook in de groep. Ik ben blij met mijn Engelse lessen; ga er zeker mee door.

Cursist

Engels beginners

“One year ago I would not have thought that I would be able to tell a story in English. After one season of very nice lessons I dare to speak with the other students. The English lessons are really variable and creative.”

Hennie

Tekenen en Schilderen

Ik volg sinds vorig jaar teken en schilderlessen bij Linda. Dit ervaar ik als zeer prettig. Je wordt deskundig begeleid op je eigen niveau. Linda geeft je deskundige adviezen en inzichten wat betreft je eigen werk en verwachtingen.
De groep is klein dus genoeg individuele aandacht. Met ‘n muziekje op de achtergrond is het iedere week weer ‘n fijne inspirerende les.

Marian

Frans conversatie B1/B2

Ik heb genoten van de lessen conversatie Frans!
Wat me aansprak was de interactie met de medecursisten en docente Wendy Verhoeff. En haar souplesse om in te spelen op behoeftes, zoals het oppoetsen van onze grammatica.
Dank voor je deskundige begeleiding, Wendy. Hopelijk tot ziens.

Rob

Frans conversatie B1/B2

Leuke cursus conversatie Frans; spreekvaardigheid flink verbeterd.
Sfeer in de groep was ontspannen, zodat gêne om fouten te maken wegvalt.

Wilfried

Frans conversatie B1/B2

Met heel veel plezier de cursus Frans B1/B2 conversatie gevolgd bij de Volksuniversiteit West Betuwe.
Docent Wendy Verhoef verzorgde zeer gevarieerde lessen waarin de spreekvaardigheid centraal stond maar de basis niet werd vergeten.
Geen saai boek, maar afwisselende werkvormen! Een gezellige groep cursisten die, gemotiveerd door Wendy, de uitdaging aanging om in de mooie Franse taal het gesprek te voeren over diverse onderwerpen.

Annemarie

Adresgegevens

Herenstraat 29
4101 BR Culemborg
www.vuwestbetuwe.nl
info@vuwestbetuwe.nl

Facebook


Copyright © 2021 Volksuniversiteit West Betuwe. Design carografico.nl