Skip to main content

NLP Maandag 3-4-2023 t/m 12-6-2023

Cursusinformatie

Vanaf 03/04/2023 - 12/06/2023
Tijd 19:00 - 22:00
Aantal lessen 6
Prijs € 165,-
Boeken N.V.T.
Locatie Culemborg, Het Weeshuis
Docent

Locatie


Cursusinhoud

Cursuscode 293

De verandering die je zoekt zit in jezelf.
Wil je effectiever zijn in je communicatie? Nog meer zelfinzicht en zelfvertrouwen? Dan is deze cursus iets voor jou!

NLP  is een mooie tool om te ontdekken ‘hoe’ jij de dingen doet die je doet en hoe je deze zou kunnen veranderen mocht dit niet langer meer voor je werken. Kennis en ervaring met verschillende NLP technieken geeft je de mogelijkheid te experimenteren met nieuwe vaardigheden voor effectievere communicatie en met meer zelfvertrouwen bereiken wat je wilt. Tijdens deze cursus wordt de theorie afgewisseld met verschillende ervaringsoefeningen. Na afloop van deze cursus heb je meer inzichten in jouw gewoontes en hoe  communicatie werkt en heb je geoefend met de technieken van de NLP.

Wat ga je doen in 6 lessen

Je krijgt de basis van NLP, wat is dit nu precies? Wat is het fundament van NLP?

NLP staat dus voor Neuro Linguïstisch Programmeren.
Neuro is het zenuwstelsel die onze ervaringen verwerkt. Ervaringen doe je op doordat je via jouw zintuigen prikkels waarneemt en omzet in betekenisvolle concepten. Je ordent informatie, die door je zintuigen is waargenomen en vervolgens zet je deze informatie om in taal.

Linguïstisch is de wijze waarop je communiceert met jezelf of anderen, zowel in taal als non-verbaal. Deze communicatie vertaal je in je hersenen en daar breng je ordening in.

Programmeren gaat over de patronen die gedurende je leven jouw gedrag vormen. Het vormt het beeld dat je van de wereld hebt. Met NLP  leer je deze onbewuste patronen te achterhalen en te benutten om jouw doelen te behalen. Een goede relatie met mensen bijvoorbeeld, of plezier maken in je leven. Die doelen bepaal jij zelf.

De grondleggers van NLP zijn Richard Bandler en John Grinder. Zij inspireerden vele psychologen, psychiaters en hulpverleners die hun methode weer gebruiken in hun praktijk. NLP wordt daarom steeds vaker in allerlei beroepen en omgevingen toegepast. Het is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in bijvoorbeeld jouw drijfveren, jouw motivaties en jouw gedrag. En (als je dat wilt) hoe je deze kunt veranderen.

Een greep uit de onderwerpen in deze basiscursus

Het communicatiemodel waarin je het proces van communicatie gaat ontdekken. We gaan aan de slag met de Neurologische niveaus wat een verandermodel is. De representatiesytemen waarmee je gaat begrijpen hoe iedereen op zijn eigen unieke wijze naar de wereld kijkt en ook weer communiceert. En hoe je dit kunt inzetten om elkaar beter te begrijpen. Je gaat werken met het NLP werkmodel waarmee je gaat ontdekken wat maakt dat je je gewenste situatie/doel nog niet hebt bereikt en wat je nog kunt doen om dit wel te bereiken. En nog veel meer.

Aanbevolen literatuur wordt tijdens de les aangegeven.
Reader: te verkrijgen bij de docent à € 5,-

Je bent van harte  welkom!

Klik hier om in te schrijven

Heb je een vraag aan de docent over deze cursus, klik dan hier

Cursusdata

3-4-2023, 17-4-2023, 8-5-2023, 22-5-2023, 5-6-2023, 12-6-2023