Skip to main content

Relaties en verbinden – Vrijdag 10-11-2023 t/m 08-12-2023

Cursusinformatie

Vanaf 10/11/2023 - 08/12/2023
Tijd 10:00 - 13:00
Aantal lessen 3
Prijs € 130,=
Boeken N.v.t.
Locatie Culemborg, Het Weeshuis
Docent Paula Repi - docent Persoonlijke Ontwikkeling

Locatie


Cursusinhoud

Cursuscode 346

Hoe staat het met jouw relaties? Ben je tevreden in wat je doet?
Relaties zijn belangrijk voor ons als mens. Van nature zijn we immers sociale wezens en verlangen we naar verbinding met anderen. Het opbouwen en onderhouden van relaties kan bijdragen aan ons welzijn en geluk.

Verbinden gaat echter verder dan alleen communicatie en interactie met anderen. Het gaat ook over het begrijpen en respecteren van de perspectieven en gevoelens van anderen. Eigenlijk gaat het om het begrijpen waarom je doet zoals je doet! Dan komen thema’s als loslaten, grenzen aangeven en volwassen zijn aan bod. Om te kunnen komen tot een gezonde relatie. Want wat is dat nou eigenlijk?

In deze korte cursus van 3 modules van 3 uur krijg je handvatten aangereikt om inzicht te krijgen in wat er nou voor zorgt dat het verbinden in relaties moeilijk is. Je leert jezelf (nog beter) kennen waardoor je (verborgen) kwaliteiten inzichtelijk worden en makkelijker toe te passen. We oefenen op basis van simpele technieken zodat je ze zelf ook kunt gebruiken. Het gaat om oefeningen uit Familie- en Systeemopstellingen, Haptotherapie en Transactionele Analyse.

Wat ga je doen in 3 modules:
In deze workshop ga je systemisch kijken naar relaties. Dat kunnen allerlei soorten relaties zijn: met een partner, vriend(in), collega, kind, buurman/-vrouw, familielid, etc. Ieder mens neemt gedragspatronen, opvoeding, conditionering en ervaringen mee vanuit een eigen verleden en draagt die in een rugzak. In een nieuwe relatie komen beide personen en hun rugzakken samen. En ontstaat er een nieuw systeem.

Herken je dit?
Door te werken met bovenstaande methodes krijg je inzicht in wat er op een diepere laag (in de onderstroom) aan de hand is. Herken je één van onderstaande vragen?

– waarom kom ik geen partner tegen?
– waarom val ik steeds weer op de “verkeerde of dezelfde soort” partner?
– Waarom ben ik de “gever” of waarom ben ik de “nemer” in een relatie?
– waarom kan ik geen relatie onderhouden?
– waarom ga ik vreemd?
– waarom kan ik niet mezelf zijn in een relatie?
– waarom duren mijn relaties niet lang?
– waarom kan ik niet uit de relatie stappen?
– wat is mijn type man/vrouw?
– heeft onze relatie nog kans?

In deze workshop kijk je systemisch naar dynamieken en verstrikkingen:

  • in de generatielijn: is er sprake van een patroon, gedrag of conditionering
  • in het gezin van herkomst: wat was je rol binnen het gezin en kon je je kind-plek innemen? (parentificatie, triangulatie)
  • in je huidige gezin: welke rol heb je meegenomen vanuit de generatielijn of het gezin waar je uit komt?
  • is er binnen het systeem (ouders, grootouders) sprake van een eerdere relatie waar niet over wordt gesproken of wat een geheim is?
  • balans tussen vrouwelijke- en mannelijke energie

Het verbinden met de ander begint met de verbinding met jezelf! Ik deel graag mijn ervaringen met je! En je bent van harte welkom.

Klik hier om je in te schrijven

Heb je een vraag aan de docent over deze cursus, klik dan hier

Cursusdata

10-11-2023, 24-11-2023, 08-12-2023