Skip to main content

Een Sterke Liefdesrelatie – donderdagavond 05-09-2024 t/m 26-09-2024

Cursusinformatie

Vanaf 05/09/2024 - 26/09/2024
Tijd 19:30 - 21:30
Aantal lessen 4
Prijs € 143,-
Boeken Niet verplicht
Locatie Culemborg, Het Weeshuis
Docent Birgit Soubiers - docent Sterk in relatie

Locatie


Cursusinhoud

Cursuscode 456

Wat bevalt je het meest aan je partner? En wat het minst? Er is een gerede kans dat je bij beide vragen hetzelfde antwoord geeft. Aan de hand van vier thema’s worden de uitdagingen van het samenzijn doorgenomen, en krijg je handvatten om je relatie warm, respectvol en uitdagend te houden.

  1. Twee individuen communiceren
  2. We projecteren wat af
  3. Blokkades
  4. Lichaamscontact

Thema 1 laat je ervaren hoe je je eigen gevoelens en vooral ook behoeften op een respectvolle manier kunt overbrengen, en hoe je als partner hierop even respectvol ‘ja’ of ‘nee’ kunt zeggen. Een en ander is gebaseerd op Geweldloze Communicatie.

Thema 2 heeft zijn wortels in de analytische psychologie. We leren onszelf via de ander kennen. Dit betekent, in het kort, dat wanneer ons iets niet bevalt, we beginnen met hand in eigen boezem steken. Dit is niet leuk of makkelijk, maar levert zeer veel meer op dan kritiek uiten op de partner. Je blijft dan samen in gesprek en blijft niet hangen in verwijten.

Thema 3 vraagt: durven we echt lief te hebben, of blijven we in een blokkade steken? Wat zouden we nou het allerliefste willen in de relatie? Durven we daaraan ook toe te geven, erom te vragen bij de ander? Of zwijgen we, gebruiken we omwegen, uit angst gek gevonden te worden?

Thema 4 betreft de rol van lichaamscontact, van knuffelen tot seksualiteit. Elkaar aanraken vraagt en geeft ons vertrouwen. Hierover bestaan misverstanden tussen partners. Met enige kennis en de juiste manier van communiceren is het mogelijk elkaar te vinden.

De cursus ‘Een Sterke Liefdesrelatie’ kun je alleen of met je partner volgen. De opdrachten zijn zo ontworpen, dat je tijdens de cursus jezelf en elkaar beter leert kennen.

Benodigdheden cursist: pen en notitieboekje/schrift

Boeken: Eventuele boekenlijst (niet verplicht) is op te vragen bij de docent

Let op: De cursus plaats in het kapellokaal

Klik hier om je in te schrijven

Heb je een vraag aan de docent over deze cursus, klik dan hier

Cursusdata

05-09-2024, 12-09-2024, 19-09-2024, 26-09-2024